Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θέλει να τσικνίζουμε στα κάρβουνα. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς μένουμε σε διαμερίσματα και δεν είναι επιτρεπτό σε όλες τις πολυκατοικίες αυτό.
Γι’ αυτό και μπορείς να κάνεις Τσικνοπέμπτη και με πεντανόστιμες κρεατολιχουδιές στον φούρνο.
Υλικά:
Χοιρινο 3 λωρίδες (από ολόκληρο κομμάτι πνασέτας)
Γραβιέρα Περίπου 10 λωρίδες
Σκορδο 2 σκελίδες
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ρίγανη Κατά βούληση
Λεμονι Χυμό από 2
Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
Μουσταρδα 3-4 κουταλιές της σούπας
Ελαιολαδο 3-4 ποτηράκια του κρασιού
Για το συνοδευτικό του κρέατος
Πατατες 3-4
Εκτέλεση για την πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη:
Καταρχάς ζητάμε από τον χασάπη σας να μας κόψει την χοιρινή πανσέτα σε 3 λωρίδες. Παίρνουμε τις λωρίδες πανσέτες και τις πλέκουμε σαν τσουρέκι.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Πάνω και κάτω τις πιάνουμε με καλαμάκι από σουβλάκι. Κόβουμε την γραβιέρα σε λωρίδες και βάζουμε λωρίδες γραβιέρας στις σχισμές του κρέατος.
Επίσης κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου σε φιλετάκια και τις βάζουμε και αυτές στις σχισμές της πανσέτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αλείφουμε το κρέας με μουστάρδα παντού και βάζουμε ελαιόλαδο. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε γύρω από το κρέας.
Περιχύνουμε το φαγητό με τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό λεμονιού. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην αρχή στους 250 βαθμούς Κελσίου και στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.
Tips για την πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη
Την πλεξούδα μπορούμε να την ζητήσουμε έτοιμη από τον χασάπη με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά της.
Ειδήσεις σήμερα
Μαρία Ηλιάκη: Στο minimal βασίλειο της παρουσιάστριας – Έχει ένα από τα ωραιότερα σπίτια
Survivor 2024: Δείτε ποιος μαζεύει τα πράγματά του και φεύγει από την παραλία [Βίντεο]
Συνταγή για μπουγάτσα διαίτης – Είναι πανεύκολη κι έχει ελάχιστες θερμίδες