Πηλιορίτικα χόρτα με αυγά
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό χόρτα (μείγμα από σπανάκι, σέσκουλα, ζωχούς)
- 1 πράσο σε ροδέλες
- 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- χυμό από μισό λεμόνι
- αυγά ανάλογα με το πόσα άτομα θα καθίσουν στο τραπέζι
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματάμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα χόρτα, μέχρι να βράσουν αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε.
- Σε ρηχή κατσαρόλα ή σε μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το πράσο και τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε τα χόρτα και τον μαϊντανό μαζί με μισό φλ. νερό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνουν τα χόρτα με τη σάλτσα τους.
- Προσθέτουμε τον άνηθο και το λεμόνι, ανακατεύουμε.
- Με το πιρούνι, κάνουμε φωλίτσες ανάμεσα στα χόρτα και σπάμε προσεχτικά τα αβγά. Τα αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να ψηθούν. Σερβίρουμε αμέσως με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι.
*Τα αυγά τα θέλουμε ζουμερά. Για να είμαστε σίγουροι για το ψήσιμό τους, είναι πιο εύκολο να τα τηγανίσουμε στο τηγάνι και να τα προσθέσουμε στα χόρτα στο σερβίρισμα.
Η φασολάδα όπως δεν την έχετε φανταστεί - Η διαφορετική συνταγή που πρέπει να φτιάξετε
Ειδήσεις σήμερα
Σύγχυση και μπερδέματα για 3 ζώδια αυτή την εβδομάδα – Το τρίγωνο Αφροδίτης θα «φέρει» εξαπατήσεις
Αρκάς: Το ευφυέστατο σκίτσο του με μία πασίγνωστη παροιμία [Εικόνα]