Υλικά – Mπουρέκια με γέμιση τόνου
Για γέμιση
1 κουτάκι τόνο
30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο το άσπρο μέρος
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 μεγάλη πατάτα
1 καρότο
30ml άσπρο κρασί
Αλάτι πιπέρι
6 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ μικρά καρέ. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο και την πιπεριά και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 3 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Τέλος, ρίχνουμε τον τόνο αφού πρώτα έχουμε σουρώσει και ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε στη μέση. Τοποθετούμε στην άκρη του φύλλου μία κουταλιά από τη γέμιση και γυρνάμε τα πλαϊνά. Ρολάρουμε μέχρι να δημιουργήσουμε ένα μπουρέκι. Αφού τελειώσουμε με όλα τα μπουρέκια, τηγανίζουμε σε ζεστό ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσουν. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε τα μπουρέκια μας.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ειδήσεις σήμερα
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
ΑΕΚ: Ανακοίνωσε Μπρινιόλι τριετίας – Συμφώνησε και με Περέιρα
Ολυμπιακός: Έπιασε λιμάνι ο πρωταθλητής Ευρώπης Λούκα Βιλντόζα – Υπέγραψε για δύο χρόνια
Πέθανε ο Γιώργος Σγουράκης – Ποιος ήταν ο θρυλικός παραγωγός της εκπομπής «Μονόγραμμα»