Το πιάτο έχει πλούσια γεύση από τον κιμά και τα λαχανικά, ενώ η μοτσαρέλα προσθέτει μια ωραία κρεμώδη υφή και μια πινελιά αλμυρής γεύσης.
Οι πατάτες είναι μαλακές και λιώνουν στο στόμα, ενώ ο κιμάς έχει ωραία υφή, χωρίς να είναι σκληρός.
Πατάτες ογκρατέν με κιμά, λαχανικά και μοτσαρέλα:
Συστατικά:
1 καρότο.
1 κρεμμύδι.
Ελαιόλαδο.
Τηγανίζουμε κρεμμύδια και καρότα.
1 πιπεριά.
Προσθέστε τις πιπεριές στο τηγάνι.
Κιμάς 450 γρ.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Σάλτσα ντομάτας 1 φλιτζάνι (250 ml).
Αλάτι.
Μαύρο πιπέρι.
Πιπεριές.
2-3 πατάτες.
Μοτσαρέλα.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το καρότο στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι βάζουμε στο τηγάνι μας δύο- τρεις κουταλιές λάδι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα.
Ταυτόχρονα κόβουμε τις πιπεριές λωριδες και μετα τις λωρίδες ολες μαζι στην μεση τις προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν
Προσθέτουμε τον κιμά και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι ν αλλάξει χρώμα ρίχνουμε ένα φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας αλάτι μαύρο πιπέρι και πάπρικα ανακατεύουμε
Μετά κόβουμε τις πατάτες σε φέτες περίπου μισό εκατοστό πάχος.
Παίρνουμε ένα ταψάκι περίπου 20-22 εκατοστά στρώνουμε στη βάση μοτσαρέλα τριμμένη από πάνω απλώνουμε τις πατάτες η μία να επικαλείπετε ελαφρώς την άλλη μέχρι να καλύψουμε το ταψάκι, ξανά μοτσαρέλα πάνω από τις πατάτες και την γέμιση την απλώνουμε από πάνω και τέλος καλύπτουμε πάλι με μοτσαρέλα την γεμιση
Ψήνουμε στο φούρνο/40 λεπτά/180°C.
Καλή Απόλαυση
Ειδήσεις σήμερα
«Ξεκίνησε» δύσκολο σαββατοκύριακο για αυτά τα 3 ζώδια – Σίγουρα απαιτείται πολύ υπομονή
Αρκάς: Το σκίτσο όλο «αιχμή» για το πρόβατο και… τους λύκους [Εικόνα]
Χριστίνα Μπόμπα: Αποχαιρέτησε τον Φλεβάρη με τις ωραιότερες φωτογραφίες από το νέο σπίτι