Εάν ψάχνετε για ένα γρήγορο, νόστιμο και υγιεινό ψωμί, τότε το ψωμί γάστρας είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Δοκιμάστε το και δεν θα απογοητευτείτε!
Παραδοσιακή συνταγή για ψωμί γάστρας:
Υλικά
1 κιλό αλεύρι,
2 φακελάκια ξηρή μαγιά,
1 κγ αλάτι
1 κγ ζάχαρη
5 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το κιλό αλεύρι, την ξηρή μαγιά, αλάτι και ζάχαρη. Προσθέτουμε 5 κσ ελαιόλαδο και χλιαρό νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός
Σκεπάζουμε με ζελατίνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 3-12 ώρες στο ψυγείο. ώσπου να διπλασιάσει τον όγκο του
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και βάζουμε την γάστρα, σκεπασμένη με το καπάκι, να κάψει καλά για 30 λεπτά, πριν ξεκινήσουμε το φούρνισμα του ψωμιού.
Βγάζοντας την ζύμη από το ψυγείο την βάζετε κατευθείαν στην γάστρα χωρίς να την ξαναζυμώσετε. Παίρνει το σήμα της από μόνη της. Ψήνετε για περίπου μια ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
Ειδήσεις σήμερα
«Όλα τα λεφτά» για 4 ζώδια – Θα δουν χρήμα στις τσέπες τους έως τις 21 Απριλίου
Τζέιμς Καφετζής: Αυτή είναι η ηρωΐδα μαμά του – Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό