Τότε είστε στο σωστό μέρος. Η σημερινή συνταγή για παπαρδέλες με μανιτάρια & κρέμα καρύδας είναι αυτό που ψάχνετε
Υλικά
• 1 πακέτο παπαρδέλες (500 γρ.) ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
• 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
• 400 γρ. μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι)
• 150 γρ. λευκό κρασί
• 400 ml κρέμα καρύδας
• 3 κ.σ. ψιλοκομμένο θυμάρι
• αλάτι, πιπέρι
• παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Βήμα 1: Βράζουμε τις παπαρδέλες.
Βράζουμε τα ζυμαρικά , σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 80 ml νερό (από αυτό που έβρασαν). Αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2: Ετοιμάζουμε την σάλτσα μανιταριών.
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με υγρό χαρτί κουζίνας. Δεν τα πλένουμε. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπερίτσα και το θυμάρι. Αφήνουμε μερικά λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά. Βράζουμε για 2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα καρύδας. Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σχετικά παχύρευστη σάλτσα.
Βήμα 3: Ενώνουμε την σάλτσα με τα ζυμαρικά.
Ρίχνουμε τη σάλτσα στις παπαρδέλες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά με παρμεζάνα.
Ειδήσεις σήμερα
Επικίνδυνα παιχνίδια διακινητών στον Έβρο
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον ιερέα με τα άσεμνα βίντεο σε ανήλικους
Εκλογές 2023: Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην εκλογή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φερχάτ