Σε πολλές περιοχές είναι απαραίτητο πιάτο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Θεωρούνται χειμωνιάτικο πιάτο.
Όμως τούτοι εδώ είναι νηστίσιμοι πολύχρωμοι λαχανοντολμάδες ό,τι πρέπει για την εποχή. Δεν είναι λιγότερο πλούσιοι ούτε λιγότερο νόστιμοι από τους κιμαδένιους και αποτελούν μια χορταστική λύση για το τραπέζι.
ΥΛΙΚΑ
1 λάχανο (2,21 ευρώ/τεμ)
1 κουπα λάδι (11,60 ευρώ/λίτρο)
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα (0,23ευρώ/κιλό)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (0,50ευρώ/ματσάκι)
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο (0,50ευρώ/ματσάκι)
Λίγο μαϊντανο (0,50ευρώ/ματσάκι)
Λίγο δυοσμο ψιλοκομμένο (0,50ευρώ/ματσάκι)
2 ντομάτες τριμμενες (1,87 ευρώ/κιλό)
2 καρότα τριμμένα (0,90 ευρώ/κιλό)
1 1/2 κούπας ρύζι καρολίνα (1,08 ευρώ/τεμ)
αλάτι (1,48ευρώ/τεμάχιο)
πιπέρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
Το συνολικό κόστος παρασκευής του φαγητού ανέρχεται στα 22,05 ευρώ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το λάχανο το χαραζω γύρω γύρω από το κοτσάνι και το βάζουμε σε νερό να πάρει βράση με το κοτσάνι προς τα κάτω .Αφαιρουμε τα φύλλα και τα αφήνωνα κρυώσουν! Βάζουμε το λάδι στη φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια τα καρότα .
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά αφήνουμε λίγο να σωταριστουν και προσθέτουμε το ρυζι να γυαλίσει.παιρνω ένα φύλλο λάχανου κοβωντας τα χοντρά μέρη βάζω από μια κουταλιά ρύζι και τυλίγουμε
Τους βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα, αφού έχουμε στρώσει στον πάτο μερικά από τα πιο σκληρά φύλλα του λάχανου.
Προσθέτουμε νερό μέχρι το ύψος των ντολμαδων καλύπτουμε μ’ ένα πιάτο σκεπάζω και σιγοβράζω ώσπου να μείνουν με ελάχιστο ζουμάκι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να γινουν οι ντολμάδες
Ειδήσεις σήμερα
Τέλος τα τρεμουλιαστά ασπράδια – Τα απόλυτα tips για να σου βγαίνει το βραστό αυγό με μελάτο κρόκο
«SOS» για αυτά τα 4 ζώδια – Ιδιαίτερη προσοχή στις κινήσεις που κάνετε σήμερα
Αργίες 2024: Δείτε πότε πέφτουν το Πάσχα και τα τριήμερα – Πότε θα ξεκουραστούμε;