Η σημερινή μας συνταγή πέρα από πανεύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη είναι και μία συνταγή που μπορεί να σου λύσει τα χέρια.
Νηστίσιμα κεφτεδάκια φακής στην λαδόκολλα
Υγιεινά κεφτεδάκια φακής στην λαδόκολλα για να μην πάνε χαμένες οι φακές που σας περίσσεψαν, για όσους είναι vegan ή νηστεύουν, για το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για το Καλοκαίρι.
Υλικά
Κρεμμυδι 1 λευκό ψιλοκομμένο
Καρότο 1 χοντροτριμμένο
Σκορδο 2 σκελίδες
Βρωμη 60 γραμμάρια νιφάδες
Ρίγανη ½ κουταλάκι του γλυκού ξερή
Φακες 200 γραμμάρια βρασμένες
Σάλτσα Σόγιας 1 κουταλιά της σούπας
Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Μαιντανος ½ ματσάκι (τα φύλλα)
Αυγα 1
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Ελαιολαδο Λίγο
Εκτέλεση για τα κεφτεδάκια φακής στην λαδόκολλα
Αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε πολτοποιημένο το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό.
Αφράτο τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτα - Η απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή
Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης μαζί με την ρίγανη και τα κάνουμε σκόνη. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, την σάλτσα σόγιας, τον πελτέ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το αυγό.
Στο τέλος βάζουμε αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε στο μούλτι όλα μαζί. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε και σε δύο δόσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της βρώμης με το καρότο και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να σφίξει λίγο το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια στη μέση περίπου του ψησίματος.
Tips για τα κεφτεδάκια φακής
Αν χρησιμοποιήσετε ωμές φακές θα χρειαστείτε 150 γραμμάρια. Αντί για αυγό μπορείτε να βάλετε 1 κουταλιά της σούπας κοπανισμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο με 2 ½ κουταλιές της σούπας νερό.