Η Βέφα Αλεξιάδου έχει πολλές συνταγές, και δη εορταστικές, τις οποίες εμπιστεύονται πολλοί για αυτές της ημέρες, όπως οι κουραμπιέδες της αλλά και η βασιλόπιτές της. Εμείς επιλέξαμε μια εύκολη αλλά και με σίγουρο γευστικό αποτέλεσμα ώστε να την ετοιμάσετε και να την ευχαριστηθείτε με τους καλεσμένους σας.
Η συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου είναι από ένα από τα βιβλία συνταγών της και πρόκειται για την πιο εύκολη, γρήγορη και φυσικά νόστιμη βασιλόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Για το στόλισμα της βασιλόπιτας μπορείτε να πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη όλη την επιφάνεια ή να σχεδιάσετε μόνο το νούμερο της νέας χρονιάς ειδάλλως, αν θέλετε να κάνετε κάποια παραλλαγή επιλέξτε λευκή ή σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη.
Μπορείτε να γαρνίρετε με ξυρούς καρπούς ή διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα λουλούδια.
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Τα υλικά για τη βασιλόπιτα της Βέφας Αλεξιάδου
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κούπα πρόβειο γιαούρτι (εγώ βάζω ένα κεσεδάκι αγελαδινό, γιατί το πρόβειο δεν μου αρέσει)
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 6 αυγά
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 κ.σ. ξύσμα από φλούδα πορτοκαλιού
- 1 βανίλια
- 1 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
- 1 κούπα ξανθιές σταφίδες
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε διαδοχικά το βούτυρο, το γιαούρτι, την βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά την φαρίνα και χτυπάμε μέχρι να ενοποιηθούν τα υλικά.
Διαλύουμε το μπέικιν πάουντερ στον χυμό πορτοκαλιού, το προσθέτουμε στο μείγμα και χτυπάμε 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς.