ΥΛΙΚΑ
- 400γρ. πένες ή φαρφάλες,
- 250γρ. μπρόκολο (μόνο τις κορφές )
- 1 ξεφλουδισμένη και σχεδόν λιωμένη σκελίδα σκόρδο
- 1 καθαρισμένο ξερό κρεμμύδι
- 1μεγάλο ζουμερό λεμόνι
- ½ κ.κ. νιφάδες chili (όχι σκόνη)
- 3κ.σ. κουκουνάρι
- 5 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την πάστα σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ σε μια μικρότερη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το μπρόκολο με το κρεμμύδι για περίπου 4’.
Αφαιρούμε το κρεμμύδι και σουρώνουμε το μπρόκολο. Λιώνουμε ελαφρά με ένα πιρούνι το μπρόκολο, ρίχνουμε το σκόρδο, το χυμό από το μισό λεμόνι και στο τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες chilli, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε.
Στραγγίζουμε την πάστα και την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με 1κ.σ. περίπου από το νερό που έβραζε και ρίχνουμε επάνω το «πέστο» μπρόκολου, μαζί με το χυμό από το υπόλοιπο λεμόνι.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλατοπιπερώνουμε και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
Ρίχνουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Γιάννης Βογιατζής: Τα δύσκολα χρόνια και η σχέση με τον Τόλη