Η πλούσια σάλτσα ντομάτας, τα μελωμένα φασόλια και τα ζουμερά λουκάνικα συνθέτουν μια γευστική αρμονία που δύσκολα μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Μελωμένοι γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο:
Υλικά
500 γραμμάρια γίγαντες
4 λουκάνικα
2 καρότο κομμενα σε ροδελες
2 σέλινο κομμενες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για την σάλτσα
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές ψιλοκομμένα
Σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι μαίντανό
Μια κουταλιά του γλυκού πελτε ντομάτας
Και μια ντομάτα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Αφήνουμε τους γίγαντες όλη νύχτα στο νερό.
Την άλλη μέρα τα βράζω με το ίδιο νερό για 10λεπτά.
Τα ξεπλένω και τα βάζω να βράσουν με άλλο νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά μαζί θα βάλω και τα καρότα και σέλινο.
Τα λουκάνικα τα κόβω και τα τηγανίζώ λίγο και στο λάδι θα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα άλλα υλικά. Θα έχουν υπέροχη γεύση.
Για την σάλτσα
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα
Ρίχνουμε τής πιπεριές το σκόρδο το πελτε και την ψιλοκομμένη ντομάτα. Αλάτι πιπέρι και το μαίντανό.
Θα τα ενώσουμε όλα μαζί και βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-40 λεπτά,
μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρετε με ζεστό με ψωμί.
Καλή όρεξη
Ειδήσεις σήμερα
Μαύρα «μαντάτα» για αυτά τα 5 ζώδια – Δυσάρεστες προβλέψεις για Κριούς κι άλλους τέσσερις
Αρκάς: Η αποκριάτικη «καλημέρα» απ’ το μικρό σπουργίτι [Εικόνα]