TERIYAKI
1/3 φλιτζ. σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι*)
1/3 φλιτζ. ξύδι από κρασί ρυζιού
2 κουταλιές της σούπας μέλι
3 κουταλιές της σούπας φυστικέλαιο (ή ελαιόλαδο)
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
ΜΑΡΙΝΑΔΑ ENCHILADA
3/4 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας καρύκευμα enchilada
2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο (ή ελαιόλαδο)
MAΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
1/4 φλιτζ. μηλόξυδο
1/4 φλιτζ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλιτζ. μέλι
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ
1/4 φλιτζ. ξύδι από κόκκινο κρασί
1/4 φλιτζ. μουστάρδα ντιζόν
1/4 φλιτζ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά: 1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
ΜΕ ΑΝΑΝΑ
2/3 φλιτζ. χυμός ανανά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1/2 κουταλάκι του γλυκού το καθένα: φρεσκοσπασμένο μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου
Προαιρετικά: πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 200, 250 και 300 ευρώ – Σήμερα οι ανακοινώσεις
Απεργία σε σχολεία και ΜΜΜ: Πως θα κινηθούν ΗΣΑΠ, Τραμ και Προαστιακός
Δίκη για το Μάτι: Το ημερολόγιο που καίει τους ενόχους