Είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και χορταστικό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο.
Μακαρόνια με τόνο, ελιές και λιαστές ντομάτες:
Υλικά
- 500 γρ. μακαρόνια (σπαγγέτι, ταλιατέλες, πένες, κ.λπ.)
- 300 γρ. τόνος, κατά προτίμηση από βαζάκι, καλά στραγγισμένος
- 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 1/2 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- 12 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Tips
- Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε στη σάλτσα και 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα.
- Αν θέλουμε, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις ελιές Καλαμών με ελιές πράσινες ή μαύρες.
- Μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή φέτα.
Καλή απόλαυση
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 4 ζώδια θα έχουν… ρέντα τον Μάρτιο – Οι τυχεροί του μήνα
Ο θλιμμένος Μάρτιος του Αρκά εν μέσω …Αποκριών [Εικόνα]
Σούπερ Μάρκετ: Μειώσεις σε τιμές χονδρικής για 3.000 προϊόντα!