Αν το συνοδέψουμε με μια βραστή ή ωμή σαλάτα εποχής γίνεται ένα ιδανικό γεύμα απ’ όλες τις απόψεις. Λιτό, με ελάχιστα υλικά όπως είναι τα περισσότερα ψητά της κρητικής κουζίνας, μοσχοβολά λεμόνι και ρίγανη. Ακόμη και όσοι κάνουν δίαιτα μπορούν να το καταναλώσουν αν αποφύγουν να φάνε περίσσιες πατάτες.
‘Ενα στρώμα με πατάτες, λίγο λάδι, μπόλικο αλάτι, μυρωδικά, ντοματούλες και ένα ποτήρι κρασί στο ταψί είναι αρκετά για ένα ψητό στο φούρνο που πάντα πετυχαίνει.
Λεμονάτο ψάρι στο φούρνο με πατάτες: Μια εύκολη συνταγή που πάντα πετυχαίνει
Υλικά
1 μεγαλούτσικο ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα, σφυρίδα, ό,τι υπάρχει τέλος πάντων)
450 γραμμάρια πατάτες για φούρνο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 ντοματούλες
Λίγο μαϊντανό
2 λεμόνια, ένα για το χυμό, ένα κομμένο
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί (εντελώς προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε φετούλες χονδρές
Κόψτε και τις ντομάτες σε φέτες
Κόψτε το μαϊντανό χοντροκομμένο, το σκόρδο, το κρεμμύδι
Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ταψάκι ή πυρέξ με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο νερό για να ψηθούν. ΜΗΝ ΒΑΛΕΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΨΑΡΙ
Στα 35 με 40 λεπτά ανοίξτε το φούρνο και τοποθετήστε το ψάρι προσεκτικά
Αν θέλετε, ρίξτε τώρα ένα ποτήρι λευκό κρασί. Προσοχή μην έχει πολλά υγρά, ρυθμίστε αναλόγως
Ρίξτε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, φέτες λεμόνι πάνω στο ψάρι και ψήστε για ακόμη 30 με 40 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού σας.
Ρίξτε ενδιαμέσως τον χυμό λεμονιού και προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Μπορείτε να βάλετε και κολοκυθάκι, λυώνει και δίνει γεύση μοναδική
Ειδήσεις σήμερα
Κακοκαιρία Elias: Αγώνα δρόμου για ρεύμα και νερό σε Βόλο και Εύβοια
Φεγγάρι του θερισμού: Μοναδικές εικόνες από την τελευταία υπερπανσέληνο της χρονιάς
Καιρός: Με καταιγίδες μας αποχαιρετά ο Σεπτέμβριος – Πού θα βρέξει [Βίντεο]