Αυτό ακριβώς θα πετύχετε μ’ αυτή τη συνταγή που, επιπλέον, είναι πολύ υγιεινή γιατί δεν χρειάζεται τηγάνισμα!
Υλικά για 4 μερίδες
Ελαιόλαδο
4 φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες
2 φλιτζάνια άπαχο γιαούρτι
2 κου. γλ. μέλι
2 κουτ. γλ. μουστάρδα
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια δημητριακά πρωινού με μέλι και αμύγδαλα (ή όποια άλλα σας αρέσουν) θριματισμένα με το χέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου
Πλένετε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι, το μέλι, το αλάτι και τη μουστάρδα. Ρίχνετε μέσα το κοτόπουλο και το γυρίζετε έτσι ώστε κάθε λωρίδα να καλυφθεί από το μίγμα. Καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Στη συνέχεια, πανάρετε το κοτόπουλο με τα δημητριακά (ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνετε είναι να βάλετε τα μισά δημητριακά σε ένα σακουλάκι που κλείνει, να προσθέσετε τις μισές λωρίδες κοτόπουλο, να κλείσετε το σακουλάκι και να το κουνήσετε μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο από τα δημητριακά. Επαναλαμβάνετε με το άλλο μισό).
Βάζετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Απλώνετε σε κάθε κομμάτι λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να χρυσίσει η κρούστα.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Πώς θα σβήσουν την προσωπική διαφορά 500.000 παλαιοί συνταξιούχοι [πίνακες]
Εκλογές 2023: Σενάριο απόγνωσης από Τσίπρα