Υλικά – Τούρτα παγωτό
800 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)
500 γραμμ. πραλίνα φουντουκιού
1+(1/2) συσκ. πτιμπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Διαδικασία
Στρώνουμε μεμβράνη σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.. Θέλουμε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα τοιχώματα για την τούρτα παγωτό.
Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα. Σε ένα παγωμένο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού.
Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια ωραία βελούδινη και παχύρρευστη κρέμα. Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας σε όλη την επιφάνεια.
Την στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να είναι ίσια η επιφάνεια της. Σπάμε μερικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια της κρέμας.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα απλώνουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια. Κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα χωρίς να τα σπάσουμε πάρα μόνο για τα μικρά κενά που δημιουργούνται.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα παγωτό και αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά.
Βγάζουμε από την κατάψυξη την τούρτα παγωτό για 5 με 10 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την τούρτα παγωτό.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά τα 3 Ζώδια θα βγάλουν πολλά λεφτά & θα κάνουν νέες σχέσεις τις επόμενες ημέρες
8 φυτά για να φτιάξετε το μπαλκόνι σας – Δεν θέλουν σχεδόν καθόλου περιποίηση