Υλικά – Τορτελίνια στο φούρνο
500 γραμμ. τορτελίνια
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
250 γραμμ. κρέμα γάλακτος (2% λιπαρά)
1/2 φλιτζ. νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
200 γραμμ. τυρί γκούντα τριμμένο (ή άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει)
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Aλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10′ να είναι αλ ντέντε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 1/2 φλ. νερό ζυμαρικών στην άκρη.
Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα πυρέξ και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε να λαδωθούν. Προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο.
Ανακατεύουμε την κρέμα με το νερό και την παρμεζάνα. Περιχύνουμε τα τορτελίνια. Πασπαλίζουμε με λίγο μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι, κάνουμε μια στρώση το τριμμένο τυρί πάνω στα τορτελίνια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα στην μεσαία σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20′ μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνει μια παχιά σάλτσα μαζί με την κρέμα.
Πρέπει να σερβιριστούν αμέσως. Αλλιώς θα τραβήξουν όλη την υγρασία του ταψιού θα στεγνώσουν και θα σκληρύνουν. Το λιωμένο τυρί με την κρέμα μετατρέπεται σε κρέμα τυριού που όσο είναι ζεστή είναι ρευστή αλλά όταν κρυώσει σφίγγει πολύ.
Βράστε τα πάντα σε αλατισμένο νερό και 2-3′ λιγότερο από όσο αναγράφει η συσκευασία. Έτσι όταν μπουν στο φούρνο θα είναι αλ ντέντε και με το ψήσιμο θα έρθουν στο επιθυμητό στάδιο.
Ειδήσεις σήμερα
«Η παραλία»: Διθυραμβικά σχόλια στο Twitter από το πρώτο λεπτό – «Τι πλανάρες είναι αυτές;»
Δέσποινα Βανδή: Η αποκάλυψη ΣΟΚ για τον Βασίλη Μπισμπίκη – «Δυο μήνες ήμουν…»
«Μαύρη» εβδομάδα για 3 Ζώδια – «Κλείνει» σπίτια ο Σεπτέμβρης