Υλικά
1 στήθος κοτόπουλου κομμένο στη μέση
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 πρέζα αλάτι
Για το πανάρισμα
120 γραμμ. απλό αλεύρι
60 γραμμ. κορν φλάρου
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκούμαύρο πιπέρι
Αλάτι
75 ml γάλα
1 αυγό
Για τη γέμιση
Η πιο επιτυχημένη συνταγή για χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα - Βήμα βήμα για τέλειο αποτέλεσμα
150 γραμμ. κατίκι Δομοκού
2 ψωμάκια brioche
2 μεγάλα αγγουράκια τουρσί κομμένο σε φέτες
4 μεγάλα φύλλα μαρουλιού Iceberg
Διαδικασία
Μαρινάρετε το κοτόπουλο. Ανακατέψτε την πάπρικα, την σκόνη σκόρδου, την μουστάρδα, το πιπέρι και μια πρέζα αλάτι μαζί για να σχηματίσετε μια μαρινάδα. Κόψετε το στήθος του κοτόπουλου στα δυο και το χτυπάτε να γίνει πιο λεπτό. Καλύψτε και τις δύο μερίδες του στήθους κοτόπουλου με μαρινάτά, καλύψτε και αφήστε το στην άκρη. Σε δύο ρηχά μπολ ανακατεύετε.
Μπολ 1 –αλεύρι, κορν φλάουρ, πάπρικα και πιπέρι. Μπολ 2 – αυγό και γάλα. Βουτάτε και τις δύο πλευρές του κοτόπουλου στο μείγμα του αλευριού. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα αυγά. Βουτάτε το στήθος κοτόπουλου στο μείγμα του αυγού με γάλα. Στη συνέχεια, ξανακοιτάτε στο αλεύρι, πιέζοντας σταθερά το αλεύρι πάνω στο κοτόπουλο. Τηγανίζετε σε ηλιέλαιο.
Φέρτε το λάδι στους 180°C και τηγανίστε για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το κοτόπουλο και το βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Ψήνετε τα ψωμάκια, αλείφετε σε όλα τα ψωμάκια με κατίκι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, μαρούλι, ντομάτα, αγγουράκι και πίκλες.