Υλικά
1 φύλλο ζύμης για τάρτα
200 γραμμ. λευκά μανιτάρια
20 ml ελαιόλαδο
30 γραμμ. βούτυρο
1 σκ. σκόρδο
150 γραμμ. βραστό κοτόπουλο
150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
70 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
4 αυγά
180 ml κρέμα γάλακτος 35%
Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα ταψάκι τάρτας 22-24 εκ. βουτυρώστε και βάλτε την ζύμη τάρτας, τρυπήστε με ένα πιρούνι και τοποθετήστε βάρος. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρέστε το βάρος και τη λαδόκολλα και αλείψτε έναν κρόκο αυγού με ένα πινέλο την τάρτα. Ψήστε για άλλα 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια που τα έχετε κόψει σε φέτες για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βρασμένο κοτόπουλο σε κύβους. Απλώστε στην ψημένη τάρτα το κοτόπουλο με τα μανιτάρια, στη συνέχεια προσθέστε την γραβιέρα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά, προσθέστε ομοιόμορφα πάνω τα υπόλοιπα υλικά της τάρτας και πασπαλίστε με την παρμεζάνα. Ψήνετε στους 170 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
ΣΥΡΙΖΑ: Το ποίημα… «τη δεύτερη φορά αλλιώς» επανέλαβε ο Πολάκης και στο Συνέδριο
Καιρός: Λασποβροχές και άνοδος της θερμοκρασίας – Τι καιρό θα κάνει τη Μ. Εβδομάδα