Υλικά
4 αυγά
120 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 ml γάλα
80 γραμμ. ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κακάο
2 βανίλιες
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμ. βούτυρο
Για την κρέμα
600 γραμμ. κρέμα γάλακτος 35%
350 γραμμ. κουβερτούρα 65% κακάο ή 5 κουταλιές της σούπας πραλίνα
Για το γλάσο
200 γραμμ. κουβερτούρα 65% κακάο
200 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμ. βούτυρο
100 γραμμ. κουβερτούρα σοκολάτα λευκή
Διαδικασία
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ με το σύρμα, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο ένα ταψί 30χ20. Βάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 βαθμούς στον αέρα. Μόλις κρυώσει, το βρέχουμε με 5-6 κουταλιές γάλα.
Για την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί. Χτυπάμε την λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο του μίξερ να κρυώσει και να πήξει και ενσωματώνουμε την σαντιγί. Το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι και το στρώνουμε να πάει παντού. Μόλις το στρώσουμε το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ή 3 ώρες στο ψυγείο.
Για το γλάσο: Λίγο πριν το βγάλουμε από την κατάψυξη, κόβουμε με το μαχαίρι 200 γραμμ. κουβερτούρα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα.
Βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και απλώνουμε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Λιώνουμε λευκή κουβερτούρα και κάνουμε σχέδια με γραμμές πάνω πάνω στο υγρό γλάσο σοκολάτας με μια οδοντογλυφίδα.