Υλικά
3 χοιρινά σνίτσελ 200 γραμμ. το καθένα
4 αυγά
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
7 κουταλιές της σούπας πάνκο ή ψωμί του τοστ τριμμένο
Αλάτι & πιπέρι
400 ml καλαμποκέλαιο
Για την τυρένια σάλτσα
150 γραμμ. μανιτάρια μικρά κομμένα στα 4
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο γάλακτος
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο
400 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
150 γραμμ. παρμεζάνα
Διαδικασία
Ζητάμε από τον χασάπη μας χοιρινά σνίτσελ περασμένα από την μηχανή του σνίτσελ, από μπούτι αν θέλουμε να τα κάνουμε την ίδια μέρα, αλλιώς παίρνουμε μπούτι εμείς και το κόβουμε σε φέτες και χτυπάμε με ένα σφυράκι ή τη βοήθεια του μπάτη.
Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο τα αυγά που τα χτυπάμε καλά με ένα σύρμα και στο άλλο το πάνκο ή το τριμμένο ψωμί. Περνάμε ένα ένα τα κομμάτια από το αλεύρι, έπειτα από τα αυγά και τέλος από το ψωμί. Κάνουμε όλα τα κομμάτια και τα ακουμπάμε σε ένα πιάτο.
Ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο σε ένα τηγάνι. Καλό είναι να βάλουμε τα σνίτσελ για 15 λεπτά στην κατάψυξη, αυτό μας κάνει ακόμα πιο τραγανό το αποτέλεσμα.
Τηγανίζουμε από 1,5 – 2 λεπτά στην κάθε πλευρά και μετά βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το επιπλέον λάδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και αφήνουμε να κάψει. Κόβουμε τα μανιτάρια στα τέσσερα ή σε φέτες και σοτάρουμε να πάρουν χρώμα. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για λίγο να ψηθεί προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος προσθέτουμε την ζέστη κρέμα γάλακτος, τα μανιτάρια και την μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Μπεν Αφλεκ-Τζένιφερ Λόπεζ: Παντρεύτηκαν για δεύτερη φορά με θρησκευτικό γάμο [εικόνες & βίντεο]