Υλικά
300 γραμμ. ριγκατόνι ολικής άλεσης
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
12 ντοματίνια κομμένα κάθετα σε 4 κομμάτια
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 μικρό λευκό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
200 γραμμ. κατίκι
1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε 100 μλ χλιαρο νερό
150 ml ντομάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
Μια πρεζα ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν η θερμοκρασία του ανεβεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και τo σκόρδο. Σοτάρουμε για 3 λεπτά και μετά βάζουμε και τα κομμένα ντοματίνια. Σοτάρουμε για αλλά 2 λεπτά. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Εναλλακτικά σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Ενσωματώνουμε και τις προτηγανισμένες μελιτζάνες και αμέσως σβήνουμε με το χλιαρό νερό με τον κύβο λαχανικών. Όταν το μείγμα πάρει μια βράση, βάζουμε και τον χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε την ζάχαρη δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε.
Μετά βάζουμε και τα ριγκατονι. Όταν δέσει η σάλτσα, βάζουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο ( αφήνουμε λίγο κρεμμύδι και δυόσμο για να γαρνίρουμε το πιάτο). Σερβίρουμε τα ριγκατονι σε μια μεγάλη σουπιέρα και στην συνέχεια απλώνουμε από πάνω το κατίκι, τέλος πασπαλίζουμε με το φρέσκο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Ειδήσεις σήμερα
Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Πασχάλης Τερζής
Ιωάννα Τούνη: Με πατίνια και μικροσκοπικό μπικίνι προκάλεσε…ζαλάδα στο Instagram
Survivor 5 spoiler 2/6: Τεράστια ανατροπή – Αυτός ο παίκτης αποχωρεί αύριο βράδυ
Αναστέναξε η Μύκονος με το κόκκινο μαγιό της Ιωάννας Μπούκη