Υλικά – Ραβανί
125 γραμμ. ινδοκαρυδο
125 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γραμμ. ζάχαρη
350 ml χυμό πορτοκαλιού
125 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
1 κoυταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ, ½ κoυταλάκι του γλυκού σόδα
125 γραμμ. ζάχαρη
125 ml νερό
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Φτιάχνουμε το σιρόπι μας για να κρυώσει. Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και όταν χοχλάσουν τα βράζουμε για 10′ . Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Στη συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) μαζί με το ινδοκάρυδο και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το λαδί με την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και μετά προσθέτουμε τις βανίλιες.
Βάζουμε την σόδα στον χυμό του πορτοκαλιού και όταν αφρίσει το προσθέτουμε στο μείγμα του λαδιού με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Μετά προσθέτουμε σίγα σίγα και το μείγμα του αλευριού με το ινδοκάλαμο και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το αλευρώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 45′ και μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν ψηθεί, το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε το γλυκό μας να απορροφήσει όλο το σιρόπι.
Βάζουμε το ραβανί στο ψυγείο όλο τα βράδυ και το σερβίρουμε την επομένη πασπαλίζοντας το από πάνω με λίγο ινδοκάρυδο.
Ειδήσεις σήμερα
Τι συνέβη με την Αλεξάνδρα Παναγιώταρου και τον Στάθη Σχίζα λίγο μετά την άφιξή του στην Ελλάδα
Μαύρο Ρόδο: H Aλεξία μένει έγκυος από τον πρώην εραστή και δολοφόνο της μητέρας της [Βίντεο]
Κιμ Καρντάσιαν: ‘Αβαφη και χωρίς φίλτρα – «Γερνάει σαν το καλό κρασί»