Ψαρονέφρι σε κρεμώδη σάλτσα – Υλικά
2 τμχ ψαρονέφρι
2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.τ.σ βούτυρο γάλακτος
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
2 σκ. σκόρδο
Για τη σάλτσα μουστάρδας
½ ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
½ λευκό κρεμμύδι
250 ml κρεμά γάλακτος 35%
2 κ.τ.σ μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.τ.σ μουστάρδα με σιναπόσπορο
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Αλάτι και πιπέρι
Ψαρονέφρι σε κρεμώδη σάλτσα – Διαδικασία
• Για τη μαρινάδα: Φτιάχνουμε την μαρινάδα ανακατεύοντας σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, το λευκό ξηρό κρασί, το σκόρδο που έχουμε πολτοποιήσει ή τρίψει, βάζουμε τα 2 τμχ ψαρονέφρι ολόκληρα στην μαρινάδα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για όλη τη νύχτα.
• Για το ψαρονέφρι: Στραγγίζουμε το ψαρονέφρι ( 300 γρ. το καθένα περίπου) από την μαρινάδα και στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Αλατοπιπερώνουμε το ψαρονέφρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο γάλακτος. Όταν το τηγάνι κάψει, θωρακίζουμε το ψαρονέφρι (ολόκληρο) να πάρει χρώμα εξωτερικά. Μετέπειτα, βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
• Βάζουμε το κρεμμύδι που έχουμε τρίψει στον τρίφτη ή στο μούλτι μαζί με το λευκό ξηρό κρασί σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και αφήνουμε μέχρι να πέσει τουλάχιστον στο μισό η ποσότητα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο (παγωμένο) και τα 2 είδη μουστάρδας. Αλατοπιπερώνουμε την σάλτσα.
• Κόβουμε το χοιρινό διαγώνια, σε φέτες, και σερβίρουμε περιχύνοντας με σάλτσα.
Ειδήσεις σήμερα