Υλικά
4 μεγάλα πράσα
300 γραμμ. γλυκιά κολοκύθα (καθαρισμένη)
20 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (για το σοτάρισμα)
3 αυγά
150 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
150 ml γάλα
200 γραμμ. γλυκό τραχανά
300 γραμμ. φέτα
100 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 πρέζα αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα σε φέτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε μικρά καρέ. Σε μία βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα με την κολοκύθα για 5 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Αφού είναι έτοιμα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα. Ρίχνουμε την φέτα θρυμματισμένη, την γραβιέρα, τον δυόσμο και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα με την γλυκιά κολοκύθα και τέλος τον τραχανά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με μία μαρίζ απαλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Βγάζουν από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Survivor spoiler 5/4: Αυτή η ομάδα κερδίζει το έπαθλο επικοινωνίας [βίντεο]
Πάσχα για δύο – Χαμογελάει ξανά ο Κρατερός Κατσούλης
Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Κατάξανθη με μικροσκοπικό μπικίνι
Ζώδια: Οι αστρολογικές προβλέψεις για αυτή την εβδομάδα – Οι τυχερές και δύσκολες ημέρες