Υλικά – τυροκροκέτες
200 γραμμ. τριμμένο καπνιστό
180 γραμμ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
180 γραμμ. τυρί γραβιέρα
60 γραμμ. κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο αυγό και 2 κρόκους
60 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό
3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά για το πανάρισμα
300 γραμμ. φρυγανιά
250 ml ηλιέλαιο για τηγάνισμα
200 γραμμ. μαρμελάδα κυδώνι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, το μαύρο πιπέρι, τα αυγά και 60 γρ σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα σιμιγδάλι να δέσει. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.
Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράζουμε τη μάζα των τυριών σε μπάλες. Τοποθετούμε τις μπάλες τυριού σε ένα δίσκο και τις βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Αλευρώνουμε τις μπάλες τυριού.
Μετά τις βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και τέλος της καλύπτουμε με την φρυγανιά. Προσθέτουμε περίπου 250 ml ηλιέλαιο σε ένα φαρδύ και βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
Όταν το λάδι ζεσταθεί, βάζουμε τις τυροκροκέτες και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τις σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού κυδώνι.
Ειδήσεις σήμερα
Ελεωνόρα Ζουγανέλη – Νίκος Συρίγος: Επιτέλους – Η πρώτη τους κοινή εμφάνιση σε νυχτερινό μαγαζί
Δέσποινα Βανδή: «Σάστισε» ο θίασος με το μήνυμα στον Μπισμπίκη – Τα είπε όλα ο καθρέφτης
Tα 5 ζώδια που έχουν τον καυγά στο «τσεπάκι» τους – Δύσκολα τα βγάζεις πέρα μαζί τους