Υλικά – Pasta με πέστο αλά Τζενοβέζε
500 γραμμ. pasta
50 γραμμ. βασιλικό πλατύφυλλο
4 σκελίδες σκόρδο
65 γραμμ. τυρί πεκορίνο
65 γραμμ. τυρί παρμεζάνα
40 γραμμ. κουκουνάρι
250 ml ελαιόλαδο
Αλάτι & φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καβουρντίζετε ελαφρώς το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά. Πλένετε και στεγνώνετε τα φύλλα βασιλικού. Σε ένα γουδί ή πολυμίξερ προσθέτετε το αλάτι, τα κουκουνάρια, τα φύλλα βασιλικού, τα τυριά, το σκόρδο και σταδιακά το ελαιόλαδο, δίνοντας στο μίγμα μια παχύρρευστη υφή.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Με μια τρυπητή κουτάλα, μαζί με τα υγρά τους, τα ενσωματώνετε στη σάλτσα. Αποφεύγετε το βράσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να κόψει. Σερβίρετε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ειδήσεις σήμερα
Survivor All Star – Spoiler: Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση αυτής της εβδομάδας
Eurovision 2023: Η απρεπέστατη χειρονομία της εκπροσώπου της Γαλλίας – Η δημόσια συγγνώμη της