Υλικά
1 κουτάκι φυτική σαντιγυ
1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
1 κουτάκι γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Μπισκότα τύπου πτι μπερ
Γλυκό του κουταλιού βύσσινο (προαιρετικά)
Σιροπι καραμέλα
Διαδικασία
Βάζουμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να αφρατεψουν.
Έπειτα γεμίζουμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα με γάλα εβαπορέ (δηλαδή θέλουμε ίδια ποσότητα γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο στο σύνολο) και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.
Σε ένα τετράγωνο τάπερ ή ταψάκι (30χ20) απλώνουμε τα μπισκότα ώστε να καλύψουμε όλο το κάτω μέρος του τάπερ. Έπειτα γεμίζουμε με το παγωτό (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο βάζουμε ότι γεύση θέλουμε μέσα πχ γλυκό του κουταλιού ή καραμέλα). Σκεπάζουμε με μπισκότα με τον ίδιο τρόπο να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.
Βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Αν θέλουμε την επόμενη μέρα, βουτάμε το καθένα κομμάτι που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε ζέστη σοκολάτα και τρουφάκια για να κάνουμε σχέδια.
Ειδήσεις σήμερα
Πανελλήνιες 2022 – ΓΕΛ: Αυτά είναι τα θέματα σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία
Μητσοτάκης: Ποια μηνύματα έστειλε από Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια
Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Αποθέωση αλλά και ανησυχία για την Ελισάβετ