Υλικά
250 γραμμ. πέννες
400 γραμμ. καλαμαρι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημενο1 μεγάλη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
2 κουταλιές της σούπας ελιες Καλαμών
1 πιπεριά Φλωρινης
1 σφηνάκι ούζο
Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπαςμαϊντανό
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμόνι
Μια πρεζα μπούκοβο
Ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας 2 λεπτά λιγότερο από την λέει συσκευασία. Καθαρίζουμε το καλαμάρι και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
Κόβουμε ζουλιέν την πιπεριά Φλωρίνης. Σε ένα μέτριο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και όταν μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κομμένη ντοματα σε κύβους (χωρίς σπόρια) και την πιπεριά Φλωρίνης. Σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε την κάπαρη και τις ελιές. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες, τον μαϊντανό, το ξύσμα, μπούκοβο, ρίγανη και ανακατεύουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Σούσουρο στην Γλυφάδα με το κοντό τζιν σορτσάκι της Δέσποινας Βανδή
Τα ζώδια σήμερα Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου
Ευρωλίγκα: Ετοιμος για… πάρτι ο Ολυμπιακός – Σήμερα το πρώτο ματς με τη Μονακό!
Θρίλερ με την υγεία του Πελέ – Νοσηλεύεται ξανά σε νοσοκομείο