Υλικά
2 κιλά κότσι χοιρινό
Για τη μαρινάδα
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κύβος ζωμού κοτόπουλου
1 πορτοκάλι
Θυμάρι, δεντρολίβανο
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
1 ποτήρι κρασί
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες baby
Θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι
Για το μέλωμα στο χοιρινό
100 γραμμ. μέλι
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Διαδικασία
Υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος στο φούρνο, ο πρώτος είναι το αργό μαγείρεμα στους 140-150 βαθμούς ή ο γρήγορος στους 200, στη μια περίπτωση θα κάνει 4-5 ώρες, στη δεύτερη περίπτωση θα κάνει περίπου 2. Ξεκινάτε τη συνταγή χαράσσοντας το κότσι ώστε όταν θα φτιάξετε τη μαρινάδα να εισχωρήσει μέσα στο κρέας.
Για τη μαρινάδα βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το πορτοκάλι και το κρασί, στο μούλτι και τα ανακατεύετε. Σε ένα ταψί βάζετε το πορτοκάλι σε φέτες και το κρασί.
Αλείφετε το κρέας με τη μαρινάδα να πάει καλά παντού (μασάζ). Στη συνέχεια, τοποθετείτε το κρέας στο ταψί, προσθέτετε και λίγο νερό. Σκεπάζετε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε ανάλογα με τη θερμοκρασία και το χρόνο που έχετε, όπως σας ανέφερα πιο πάνω. Στη μέση που ψησίματος, στις 2 ώρες δηλαδή περίπου, ανοίγετε και προσθέτετε τις πατάτες.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το μέλι ζεστό, τη ζάχαρη και τη μουστάρδα. Στο τέλος ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, βάζετε με ένα πινέλο το γλάσο και ψήνετε στους 200 βαθμούς στον αέρα για να πάρει χρώμα, περίπου 15 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
Μάνος Δασκαλάκης: Τι είπε στην κατάθεσή του – «Βρήκα τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στην Ίριδα» [βίντεο]