Υλικά – Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα
1 συσκ. σπαγγέτι (χωρίς γλουτένη)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
12 ντοματίνια βελανίδια (κομμένα στη μέση (βελανίδια)
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία – Μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3′. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 3-4 ‘ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8’.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Ειδήσεις σήμερα
Super Κατερίνα: Η Καινούργιου ανακοίνωσε πως έφυγε από την ζωή αγαπημένο πρόσωπο
Χρήστος Μάστορας: Το τρίτο πρόσωπο και η αινιγματική ανάρτηση της Γαρυφαλιάς
Σασμός: Η Αργυρώ «πεθαίνει» από… – Το τέλος της σειράς