Υλικά
500 γραμμ. σπαγγέτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κονσέρβες τόνο σε νερό (160 γραμμ./κονσέρβα), στραγγισμένος
500 ml κρέμα γάλακτος
½ λεμόνι, χυμός
Εσύ ξέρεις να φτιάχνεις πανετόνε; Ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη συνταγή
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι ρόκα, χοντροκομμένη
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγέτι και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε 1/2 φλ. νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και το αφήνουμε στην άκρη. Εντωμεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Θρυμματίζουμε τον τόνο με ένα πιρούνι, τον ρίχνουμε στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 1 -2 λεπτά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού. Μόλις η κρέμα αρχίζει και βράζει , ρίχνουμε το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε. Προσθέτουμε σταδιακά τα μακαρόνια, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν και να δέσουν με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνουμε τον άνηθο, τα φύλλα ρόκας και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος ρίχνουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.