Υλικά – Κρουασάν σπιτικά
125 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
125 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
260 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
10 γραμμ. μπέικιν πάουντερ
20 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Αλάτι
Πραλίνα φουντουκιού
Μαρμελάδα φράουλα πηχτή
Φουντούκια
Διαδικασία – Κρουασάν σπιτικά
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το λιωμένο βούτυρο με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι.
Κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη και την βάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο για να την ανοίξουμε. Με έναν πλάστη την ανοίγουμε σε σχήμα πίτσας και κόβουμε στα 8 σαν κομμάτια πίτσας.
Απλώνουμε στα κομμάτια πραλίνα ή μαρμελάδα όχι σε μεγάλη ποσότητα και τυλίγουμε από έξω προς τα μέσα. Βάζουμε από πάνω τριμμένο φουντούκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Για να τα αποθηκεύσετε πρέπει να τα βάλετε σε αλουμινόχαρτο, ή σε μπολ που κλείνει, προκειμένου να μην ξεραθούν.
Ειδήσεις σήμερα
Πέθανε σε ηλικία 54 ετών η κόρη του Έλβις Πρίσλει, Λίζα Μαρί
Σεισμός: Ταρακουνήθηκε πάλι η Κρήτη τα ξημερώματα