Υλικά
Για τη ζύμη
250 ml χλιαρό νερό
125 ml ελαιόλαδο
50 ml ρακή
Χυμό από μισό λεμονί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
700 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλεύρι για τα φύλλα
Για τη γέμιση
2 ματσάκια μάραθο
3 χούφτες σπανάκι (150 γραμμ.)
1 ματσάκι μυρωνια
1 ματσάκι καυκαληθρες
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και, όταν μαλακώσει, προσθέτουμε τα υπόλοιπα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να βγάλουν την υγρασία τους.
Για τη ζύμη: Βάζουμε σε ένα μπολ το κοσκινισμένο αλεύρι, προσθέτουμε στο κέντρο το ελαιόλαδο και τη ράκη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι, λεμόνι και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά η ζύμη, μεταφέρουμε στον πάγκο και ζυμώνουμε λίγα λεπτά με τις παλάμες ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα. Βάζουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπολ.
Βάζουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα κάνουμε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε με πλάστη λεπτή ζύμη σε σχήμα στρογγυλό.
Για τη συναρμολόγηση: Βάζουμε λίγη γέμιση, την απλώνουμε πάνω στο ένα στρογγυλό κομμάτι ζύμης, στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλο ένα φύλλο ζύμης και πατάμε καλά με ένα πιρούνι γύρω γύρω ώστε να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Βάζουμε κατάψυξη να παγώσουν και μετά τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Ειδήσεις σήμερα
Γιατί δεν κάνει δεύτερο παιδί η Σία Κοσιώνη – Όλη η αλήθεια
Survivor: Νέο ειδύλλιο στον Άγιο Δομίνικο με Βρισηίδα και Μαρτίκα;
Καμουφλαρισμένη στη Νάξο η Αθηνά Ωνάση – Αδυνατισμένη και συντετριμμένη
Οδηγός κινηματογράφου «Ε.Τ.»: Αίνιγμα, μεταφυσική και… κυνηγητό [trailer]
Ιωάννα Τούνη: Ραγίζει καρδιές με την πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατο της μητέρας της – «Μαμάκα μου»
Η όμορφη ξανθιά που βρίσκεται στη ζωή του Θέμη Αδαμαντίδη – Είχε σχέση με τον Παντελίδη