Υλικά
Για τα κεφτεδάκια
- 450 γραμμ. κιμά κοτόπουλο
- 1 αυγό
- ¾ φλιτζ. ψίχα ψωμιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- ¼ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Για τη σάλτσα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζ. ζωμό κότας
- 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος βαριά
- 1/3-1/4 φλιτζ. χυμό λεμονιού
- ¼ φλιτζ. κάπαρη, στραγγισμένη
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αυγό, την ψίχα του ψωμιού, το σκόρδο, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Αν το μίγμα είναι αρκετά υγρό για να το πλάσουμε, προσθέτουμε λίγη ακόμη ψίχα ψωμιού ή το βάζουμε στο ψυγείο.
Με υγρά χέρια πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα κεφτεδάκια και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά, αλλά μέσα να είναι ακόμη ωμά.
Αφαιρούμε τα κεφτεδάκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα. Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ζωμό κότας, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Βάζουμε τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα κεφτεδάκια. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται. Ρίχνουμε το μαϊντανό και την κάπαρη, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΝΕΤΙΑΣ: Βροχή τα φλας στο κόκκινο χαλί
Συντάξεις Οκτωβρίου 2024: Οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία
ΟΠΕΚΑ: Αυτά είναι τα επιδόματα που πληρώνονται σήμερα Παρασκευή 30 Αυγούστου
Κασσελάκης – Μακμπέθ: Πάρτι σε πολυτελή βίλα με 2.300€ τη βραδιά