Υλικά
500 γραμμ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
150 γραμμ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελ. σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 ολόφρεσκα αυγά
150 γραμμ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Διαδικασία
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανόΒράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.
Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά. Το αφαιρούμε.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου. Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Ειδήσεις σήμερα
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η ανακοίνωση του δικηγόρου της μετά τον καυγά με την Φωτεινή Πετρογιάννη