Υλικά
1 συσκευασία πράσινη σαλάτα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
700 γραμμ. κουνουπίδι κομμένο σε μπουκέτα
1 κουταλιά της σούπας κάρυ
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλιά της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μύρτιλα ή σταφίδες
1 σέλερι κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλο φιλέ
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC και βάζουμε μέσα ένα ταψάκι στο οποίο έχουμε περιχύσει το ελαιόλαδο. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετούμε τα μπουκέτα κουνουπίδι.
Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι και να τρυπιέται με πιρούνι. Σε μπολ αναμειγνύουμε το κάρυ, τον κουρκουμά, το γιαούρτι, το ταχίνι, αλάτι και πιπέρι.
Σε πιατέλα σερβίρουμε την πράσινη σαλάτα και προσθέτουμε τα αποξηραμένα μύρτιλα, το σέλερι και το αμύγδαλο φιλέ. Προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι και περιχύνουμε με τη σως γιαουρτιού.
Ειδήσεις σήμερα
Μαραντίνης – Χρηστίδου: Φουντώνει η κόντρα για τη διατροφή – Τι λένε οι δύο πλευρές
Οδηγός κινηματογράφου «Ε.Τ.»: Μαθήματα αισιοδοξίας και φόβου [trailer]
Χώρισε η Αθηναΐς Νέγκα με τον επί 14 χρόνια μικρότερο σύντροφό της