Υλικά
Για τη μαρινάτα
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. σόγια light
2 κουταλιές της σούπας χυμό από lime
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
Για το κρέας
1 κιλό flank steak (λάπα)
Αλάτι & πιπέρι
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες γαλλικές
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα υλικά της μαρινάτας να ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το κρέας μέσα και το αφήνουμε το λιγότερο για 30 λεπτά και το πολύ μέχρι 2 ώρες στο ψυγείο. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάτα και το στεγνώνουμε σε χαρτοπετσέτα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προθερμαίνουμε το grill στον φούρνο στο τέρμα. Βάζουμε το κρέας στο ταψί και ψήνουμε για 6 λεπτά την κάθε πλευρά για ψήσιμο medium rare. Ο χρόνος του ψησίματος καθορίζεται και από το πάχος του κρέατος. Αφήνουμε να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε.
Για τις πατάτες: Κόβουμε στη μέση τις πατάτες και τις πλένουμε. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα αλουμινόχαρτο όλες μαζί και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Ανακατεύουμε και καλύπτουμε από πάνω σαν φάκελο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 35 λεπτά στον φούρνο στους 220 βαθμούς. Αφαιρούμε το από πάνω αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το βούτυρο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Σερβίρουμε με το flank steak.
Ειδήσεις σήμερα
«Ο Αλεξάνδρου τον ξέρει τον πατέρα;» – Σάλος στο Twitter με την εγκυμοσύνη της Ιωάννας Τούνη
Αυτή είναι η θαλαμηγός που νοίκιασε ο Έλον Μασκ στην Μύκονο [βίντεο]