Υλικά
2 κιλά χοιρινές μπριζόλες λαιμού κομμένες σε φέτες των 2.5 εκατοστών
5 ώριμες μέτριες ντομάτες κομμένες σε φέτες
5 σκ. σκόρδο κομμένο σε μπαστουνάκια
400 γραμμ. φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
150 ml ελαιόλαδο
150 ml λευκό κρασί
2 κύβους ζωμό λαχανικών
250 ml νερό
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα καπνιστή
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό χοντροκομμένο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε τις μπριζόλες στον πάγκο εργασίας και τις αλατοπιπερώνουμε. Μετά τις πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις μπριζόλες. Τις περιχύνουμε με το λευκό κρασί.
Στην συνεχεία τις πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και με την μισή ρίγανη. Βάζουμε από πάνω και τις καλύπτουμε όλες με τις φέτες ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και την υπόλοιπη ρίγανη. Απλώνουμε από πάνω την φέτα και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Τέλος προσθέτουμε από τις γωνιές του ταψιού τον ζωμό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35 λεπτά. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για αλλά 15 λεπτά η μέχρι να πάρει χρώμα η φέτα. Τις σερβίρουμε πασπαλισμένες με λίγο μαϊντανό χοντροκομμένο.
Ειδήσεις σήμερα
Καλοκαίρι: Τι θα ακολουθήσει τους θερινούς μήνες; Αύξηση της θερμοκρασίας