Για το γουακαμόλε
2 ώριμα αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ ή λεμόνι
2-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι ή φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1/2 πιπεριά τσίλι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κολίανδρο
1/2 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
Αλάτι & μαύρο πιπέρι
Για το Pico de gallo
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
2 μεγάλες ντομάτες
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Κόβουμε το κοτόπουλο ζουλιέν. Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες ζουλιέν. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο. Οταν πάρει θερμοκρασία, βάζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για μισό λεπτό. Βάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το μίγμα μπαχαρικών που έχουμε φτιάξει. Τέλος, σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ.
Σε ένα άλλο τηγάνι και, όταν ανέβει η θερμοκρασία του, ψήνουμε τις λαδωμένες τορτίγιες και από τις δύο πλευρές, περίπου μισό λεπτό από την κάθε πλευρά.
Βάζουμε στον πάγκο εργασίας μας την τορτίγια και τη γεμίζουμε με τη μισή γέμιση από το μίγμα του κοτόπουλου με τις πιπεριές. Στη συνέχεια βάζουμε το γουακαμόλε και τη σαλάτα με την ντομάτα. Στο τέλος προσθέτουμε τη sour cream (γιαούρτι με λίγο χυμό λεμόνι, αν δεν έχουμε sour cream). Το ρολάρουμε κλείνοντας τη μία άκρη του και είναι έτοιμο. Το τυλίγουμε σφιχτά σε μια λαδόκολλα. Το κόβουμε στη μέση και, έτσι, έχουμε μια καλύτερη παρουσίαση.
Για το γουακαμόλε: Κόβουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι. Κόβουμε το εσωτερικό του αβοκάντο με ένα ευλύγιστο μαχαίρι και αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι. Πολτοποιούμε τη σάρκα του αβοκάντο χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Για το Pico de gallo: Ξεκινάμε με τις ντομάτες. Βγάζουμε τα σπόρια με ένα κουτάλι και τις ψιλοκόβουμε σε κυβάκια μικρά, στο μέγεθος του ζαριού. Τα βάζουμε όλα σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Δεν βάζουμε καθόλου ελαιόλαδο.