Υλικά
400 γραμμ. φιλέτο μόσχου
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι
1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1/2 κόκκινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1/2 πράσινη Πιπέρια
70 ml κόκκινο κρασί μπρούσκο
1 σφηνάκι μπράντι-κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο καβουρδισμένο και τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
Ένα κύβο βοδινό ζωμό σε 150 ml χλιαρό νερό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε το λευκό κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Κόβουμε τις πιπεριές ζουλιέν (λεπτές λωρίδες). Σε ένα βαθύ μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο βούτυρο και, όταν ανεβεί η θερμοκρασία, προσθέτουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένο σε λωρίδες.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν το μοσχαράκι ροδίσει βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε για άλλο λίγο. Σβήνουμε με το μπράντι πρώτα και μετά με το κόκκινο κρασί. Όταν πάρει μια βράση, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και προσθέτουμε τον βοδινό ζωμό και το νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι και να δέσει η σάλτσα.
Αυτή είναι η συνταγή για την καλύτερη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και, όταν ανεβεί η θερμοκρασία, σοτάρουμε το κόκκινο κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λεπτά. Τέλος, ενσωματώνουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι στο ψημένο μοσχαράκι με την σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερωνουμε.
Survivor: Πόσα χρήματα μάζεψε η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου από το ριάλιτι
Λιάγκας-Σκορδά: Νέα σενάρια διαζυγίου
Χαμός στο Σύνταγμα με την Κατερίνα Καινούργιου – Τι συνέβη