Τα αγαπάμε όλα και είναι άκρως γευστικά και παραδοσιακά. Αν έχεις βαρεθεί όμως τους κλασσικούς κουραμπιέδες, σου βρήκαμε μια light παραλλαγή από το εξωτερικό.
Μπορεί να μην λέγονται έτσι, αλλά συγκεντρώνουν όλα τα χαρακτηριστικά που θέλουμε για ένα λαχταριστό αλλά και υγιεινό γλυκό.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. βούτυρο
500 γρ. αμύγδαλο καβουρντισμένο
650 γρ. αλευρι
1/2 ποτηράκι κονιάκ
1/2 κ.γλ. σόδα
2 κ.σ. ζαχαρη άχνη
2 κρόκοι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα άλλα υλικά και ανακατεύουμε με το χέρι.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα μέχρι να αποκτήσουν αυτό το τέλειο χρώμα για περίπου 10 λεπτά.
60 kcal χωρίς ζάχαρη
80 kcal με ζάχαρη
Extra Tip: Η ζάχαρη στον κουραμπιέ δεν έχει καμία θρεπτική αξία αλλά τα αμύγδαλα αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου (για την υγεία των οστών και των δοντιών), σιδήρου (για αντοχή και συγκέντρωση), φυλλικού οξέος (για την απορρόφηση του σιδήρου και τη λειτουργία του DNA) αλλά και ω-3 λιπαρών οξέων και φυτικών ινών
Ειδήσεις σήμερα
Πιέσεις και καρμικές δοκιμασίες για 4 ζώδια – Έρχεται σκληρή Πανσέληνος