Φτιαγμένοι σωστά, αυτοί οι κεφτέδες έχουν υφή παρόμοια με τον πραγματικό μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε και καπνιστή πάπρικα, η οποία έχει καπνιστή γεύση που θυμίζει μοσχαρίσιο κρέας, και είναι έτοιμοι!!
Μελιτζανοκεφτέδες με μακαρόνια και σάλτσα:
Υλικά
1 μελιτζάνα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
5 μανιτάρια κομμένα σε κύβους
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
1 ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός
¼ κουταλάκι του γλυκού βασιλικός
Πρέζα καπνιστή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Λάδι, για τηγάνισμα
Σάλτσα μαριναρα
Σπαγγέτι
Τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
Κόβουμε τη μελιτζάνα στη μέση και τη ψήνουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να απανθρακωθεί το εξωτερικο και να βγει εύκολα το εσωτερικό.
Ρίξτε τη σάρκα της μελιτζάνας σε ένα ξύλο κοπής και ψιλοκόψτε την. Μεταφέρετε σε ένα μπολ ανάμειξης.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα.
Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με την ψιλοκομμένη μελιτζάνα.
Προσθέστε φρυγανιά και μπαχαρικά. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μπαλάκια. Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί.
Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά. (Μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο και όλη τη νύχτα—απλώς κρατήστε το σε ένα σφραγισμένο δοχείο.)
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Θέλετε να τα τηγανίσετε ρηχά, οπότε το λάδι πρέπει να γεμίσει το τηγάνι περίπου ⅓ προς τα πάνω.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια από το ψυγείο και τα τηγανίσουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Σερβίρετε τα μακαρόνια και ρίξτε τη σάλτσα μαρινάρα από πάνω. Τρίβουμε από πάνω τη φρέσκια παρμεζάνα.
Μελιτζανοκεφτέδες με μακαρόνια: Για την σάλτσα μαρινάρα
Υλικά:
¼ κούπας εξτρά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
500 γρ. ντοματοχυμό πασάτα
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
Περίπου 1/2 κούπα φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρολάκι και σσοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσεί και να γίνει διάφανο, για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας (ή φρέσκιες ντομάτες το καλοκαίρι), χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό ή τον μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε τη σάλτα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να δέσει, για περίπου 30 λεπτά.
Σερβίρουμε τη σάλτσα σε ζυμαρικά, πάνω σε πίτσα, με κεφτεδάκια κλπ.
Ειδήσεις σήμερα
Πώς θα επηρεάσει η Πανσέληνος του Απρίλη στα 12 ζώδια – «Έρχονται» ολοκληρωτικές αλλαγές
Τζον Τραβόλτα: Το συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο του γιου – Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη ζωή του
Survivor spoiler 18/4: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ – Αυτός είναι ο 4ος υποψήφιος