Υλικά – Ψωμάκια μπίρας
550 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπίρα 330ml
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι προαιρετικά
Τυρί φέτα προαιρετικά
Διαδικασία
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον πάγκο που τον έχουμε αλευρώσει λιγο και κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν θελουμε, προσθέτουμε τριμμένη φέτα.
Κόβουμε σε μικρά ζυμάρια 6-7 κομμάτια. Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Λαδώνουμε από πάνω με ένα πινέλο με ελαιόλαδο ή σπάμε ένα κρόκο αβγού, το ανακατεύουμε με ελάχιστο νερό και τα περνάμε με ένα πινέλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά, αναλογώς τον φούρνο και τα ψωμάκια μπίρας είναι έτοιμα.
Ειδήσεις σήμερα
Ρένα Κουμιώτη: Σήμερα στις 13:00 η κηδεία στο Α΄ Νεκροταφείο
Περιπέτεια για τον Χιου Τζάκμαν: Υποβλήθηκε σε δύο βιοψίες για καρκίνο του δέρματος [Βιντεο]
Survivor All Star: Σαρώνει η «κόκκινη» ομάδα – Στον τάκο Μπάρτζης και Μαρτίκας [βίντεο]