Υλικά
- 500 γραμμ. μακαρόνι 2
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γραμμ. καπνιστή πανσέτα, χοντροκομμένη
- 300 ml λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπελτές
- 2 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- ½ μάτσο βασιλικό
- 200 γραμμ. φέτα πικάντικη
- Φρέσκος βασιλικός, για γαρνίρισμα
Διαδικασία
Στην αντικολλητική σωτέζα προσθέτουμε νερό και αλατίζουμε. Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε την καπνιστή πανσέτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ρίχνουμε το κρασί, τον ντοματοπελτέ, το σκόρδο και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και τις σκελίδες σκόρδου.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια, φροντίζοντας να κρατήσουμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Τα επιστρέφουμε στην αντικολλητική σωτέζα εκτός φωτιάς, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. Χτυπάμε στο μούλτι το βασιλικό με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά όσο νερό από τα βρασμένα μακαρόνια χρειάζεται για να πάρουμε μια ελαφρώς δεμένη σάλτσα. Ρίχνουμε το πέστο φέτας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε τη σωτέζα στο φούρνο. Ψήνουμε τα ζυμαρικά στους 160°C για 10-15 λεπτά. Αφαιρούμε τα μακαρόνια από το φούρνο, γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.
Survivor: Η απόλυτη ανατροπή – Αυτός ο παίκτης αποχώρησε πριν την ένωση [βίντεο]
Survivor: Πυρ και μανία ο Δάντης για την άσεμνη φράση του Σοϊλέδη στην Ασημίνα