Υλικά -Λουκάνικα με πατάτες στο τηγάνι
4 χωριάτικα λουκάνικα
400 γραμμ. baby πατάτες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα
2 πολύχρωμες πιπεριές
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
60 ml νερό
Αλάτι
Διαδικασία
Βάζουμε τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά χωρίς λιπαρή ουσία. Τα χαράζουμε διαγώνια από όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα από όλες τις πλευρές, τα αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βάζουμε στο ζεστό τηγάνι τις κομμένες baby πατάτες. Από πάνω ρίχνουμε παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να λαδωθούν καλά οι πατάτες μας. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά, να πάρουν χρώμα εξωτερικά. Τις γυρίζουμε να πάρουν χρώμα και από όλη την πλευρά. Αφού πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από την άλλη πλευρά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε στο τηγάνι κρεμμύδια και ανακατεύουμε να μαλακώσουν για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές στο τηγάνι. Περιχύνουμε με παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά τα λαχανικά στο σκεύος. Σε αυτό το σημείο αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε.
Επαναφέρουμε στο τηγάνι τις πατάτες. Τις απλώνουμε ομοιόμορφα με τη σπάτουλα. Με τη σπάτουλα τακτοποιούμε από πάνω τα λουκάνικα ώστε να ισομοιραστούν όλα τα υλικά στο τηγάνι. Προσθέτουμε το νερό. Καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσουμε το κατάλληλο περιβάλλον ώστε οι πατάτες και τα λουκάνικα να μαγειρευτούν όσο πρέπει, διατηρώντας την τραγανή υφή τους.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για 10-15 λεπτά μέχρι οι πατάτες να τρυπιούνται με το πιρούνι και το λουκάνικο να μαγειρευτεί.
Ειδήσεις σήμερα
Βανδή – Καρέ καρέ όλη η αλήθεια: Τι αποκάλυψε ο Μπάκας για τον Μπισμπίκη
Τα 6 πιο παθιασμένα ζώδια – Είναι ηφαίστεια πίσω από κλειστές πόρτες