Υλικά – Χοιρινή τηγανιά
1 κιλό χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε μικρά κομμάτια
100 γραμμ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
100 ml γλυκό κρασί
6 λιαστές ντομάτες
150 γραμμ. φέτα
½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κομμάτια του χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύετε ώσπου να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Σβήνετε με κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.
Αλατίζετε και προσθέτετε μία κούπα νερό. Αφήνετε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά. Προσθέτετε την λιαστή ντομάτα και το θυμάρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και θρυμματίζετε φέτα σε όλη την επιφάνεια. Προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
Ταιριάζει μοναδικά με πατάτες τηγανητές, αλλά και με φρυγανισμένο ψωμάκι. Μπύρα, ούζο, παγωμένο κρασία, είναι η καλύτερη συντροφιά γι΄αυτό το πιάτο!
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννα Τούνη: Οι 4 κανόνες που ακολουθεί για να έχει αυτό το κορμί
Ζώδια: Η Αφροδίτη σε εξάγωνο με τον Άρη – Πώς θα σε επηρεάσει;