Τα υλικά, λοιπόν, που θα χρειαστείτε είναι: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, γιαούρτι στραγγιστό (είτε full fat είτε light) και φέτα τριμμένη.
Tips και αντικαταστάσεις
Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις. Δεν έχω δοκιμάσει τη συνταγή με κανένα άλλο αλεύρι.
Μπορείτε να βάλετε μισή ποσότητα φέτας και μισή ποσότητα μυζήθρας στη γέμιση.
Αλείψτε τα τυροπιτάκια σας με ελαιόλαδο και ρίξτε τους από πάνω αν θέλετε, πριν τα ψήσετε, σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 80 γρ. τριμμένη φέτα κατσικίσια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το γιαούρτι. Δημιουργήστε ένα ζυμάρι. Χωρίστε το στα 8 και φτιάξτε 8 μπαλάκια. Με τα χέρια σας (δεν χρειάζεται πλάστης) φτιάξτε 8 στρογγυλά ζυμαράκια.
Στο κάθε ζυμαράκι βάλτε από λίγη τριμμένη φέτα.
Κλείστε τα ζυμαράκια και σφραγίστε με ένα πιρούνι για να μην σας βγει το τυρί απ’εξω στο ψήσιμο.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ψήστε για 20 λεπτά.
Αφήστε τα τυροπιτάκια σας να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσετε.
Ειδήσεις σήμερα