Οι γεμιστές πιπεριές με φέτα και μυρωδικά αποτελούν το απόλυτο ορεκτικό!
Γεμιστές πιπεριές με φέτα στο τηγάνι: Πως θα τις φτιάξετε και τι θα πληρώσετε
Υλικά
130 με 150 γραμμάρια φέτα (5,40 ευρώ/τεμάχιο)
8 πιπεριές μακρόστενες κέρατο δηλαδή (1,68 ευρώ/κιλό)
λίγο πιπέρι (0,68 ευρώ/τεμάχιο)
ένα ποτήρι του κρασιού λάδι (11,60 ευρώ/λίτρο)
μία ντομάτα (1,87 ευρώ/κιλό)
μισό ποτήρι του κρασιού ξύδι (0,32 ευρώ/τεμάχιο)
Το συνολικό κόστος παρασκευής του φαγητού ανέρχεται στα 21,55 ευρώ
Πως Φτιάχνονται
Πρώτα από όλα τις πλένουμε και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν.
Στην συνέχεια κόβουμε το καπάκι από εκεί που είναι το κοτσάνι δηλαδή και προσπαθούμε να βγάλουμε όσο περισσότερα σπόρια μπορούμε.
Αφού το κάνουμε αυτό κόβουμε τη φέτα μας σε μακρόστενα κομμάτια και γεμίζουμε την πιπεριά.
Σπρώχνουμε ελαφρώς με το δάχτυλο προσεκτικά πάντα στη πιπεριά και κλείνουμε με ένα κομμάτι χοντρό ντομάτα.
Τις τοποθετούμε με ωραίο τρόπο μέσα στο τηγάνι.
Όταν τελειώσουμε όλες όσες θέλουμε να γεμίσουμε βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού λάδι για τηγάνισμα.
Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να τηγανιστούν οι πιπεριές μας και όταν έχει αρχίσει και παίρνουν χρώμακαι ζεστάθει το λάδι με 2 πιρούνια τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά.
Προσπαθούμε να τις γυρίσουμε χωρίς να τις τρυπήσουμε γιατί υπάρχει φόβος να αδειάσουν μέσα στο τηγάνι τη γέμιση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά μας πολύ προσθέτουμε το πιπέρι αν θέλουμε.
Μόλις οι πιπεριές μας αρχίσουν και μαλακώνουν τις σβήνουμε με το ξύδι.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί και τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Σημείωση: Καλό θα ήταν το τηγάνι που θα χρησιμοποιήσουμε για να τηγανίσουμε τις πιπεριές μας να έχει καπάκι εάν δεν έχουμε το σκεύος που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μία κατσαρόλα με καπάκι.
Ειδήσεις σήμερα
Άσχημα μαντάτα για 4 ζώδια – Τα χειρότερα έρχονται αυτήv τηv εβδομάδα
Αλέκος Αλεξανδράκης: Ζεν πρεμιέ, ιδεαλιστής και αλησμόνητος [Βίντεο]
Νότης Σφακιανάκης: Αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του – Οι προτάσεις για συνεργασία [Βίντεο]