Υλικά
-
- 4 ντομάτες
- 4 πιπεριές
- 4 κολοκυθάκια
- 4 μελιτζάνες
- 2 κρεμμύδια, τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
- 1 φλιυτζάνι έξτρα παρθένο. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας (αραιωμένος σε 1 φλ. νερό)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα μαχαίρι κόβετε το πάνω μέρος των λαχανικών, σαν καπάκι. Αδειάζετε προσεκτικά όλα τα λαχανικά και τρίβετε στον τρίφτη ή στο μούλτι την ψίχα από τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την τριμμένη ψίχα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μυρωδικά, το ρύζι, το μισό λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι και γεμίζετε τα λαχανικά κατά τα 2/3.
Βήμα 3
Τα τοποθετείτε σε ταψί, σκεπάζετε με τα «καπάκια» τους, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τον πελτέ και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 4
Ψήνετε τα γεμιστά στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά. Σερβίρετε χλιαρά ή κρύα.
Ειδήσεις σήμερα
Γλυκά Νερά: «Βόμβα» Αναγνωστόπουλου – Παραιτείται από τη δίκη, σταματά και τις πανελλήνιες
Συντάξεις: Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε τις πληρωμές – Αυτές είναι οι ημερομηνίες [βίντεο]
Γιάννης Φλωρινιώτης: Aπό το ορφανοτροφείο στα λαμέ